Matkailuystävällisyys Turussa

Kirjoitimme yhdessä nuorisovaltuuston puheenjohtajan Alexiksen kanssa mielipidekirjoituksen matkailuystävällisyydestä parisen viikkoa sitten.

Sain viime kesänä kesätyöpaikan Turun matkailualalta turistinneuvojana, eli TurkuHelppinä. Työpäivä alkoi aina satamasta, jossa olimme tiimini kanssa neuvomassa Ruotsista saapuvia turisteja. Siellä ollessani joka ikinen päivä meiltä kysyttiin missä olisi lähin Otto-automaatti. No, lähin onkin Portsassa tai Martissa, että turha siinä on sitten lähteä selittämään mistä saa rahaa nostettua.

Oli turhauttavaa nähdä, miten turistit hermostuivat kun busseihin ei saanut lippuja ostettua muuta kuin käteisellä, ja rahaa ei saanut nostettua mistään läheltä.

Mielestäni lippuautomaatit olisivat erinomainen ratkaisu tähän ongelmaan. Niitä voisi sijoittaa esimerkiksi: satamaan, Kauppatorille, linja-autoasemalle ja lentokentälle. Niillä olisi varmasti kovasti käyttöä myös paikallisille, sillä harva kantaa käteistä rahaa enää mukana.

Turun pitäisi satsata föliin ja tehdä julkisilla kulkemisesta vielä helpompaa kaikille! Turistitkin tulisivat mielummin toiste, kun ei olisi mitään mistä valittaa! 😉

 

Alla mielipidekirjoitus.

Turku on viimeisen 15 vuoden aikana nostanut reilusti profiiliaan kiinnostavana matkakohteena, niin ruotsalaisten kuin kauempaakin tulevien keskuudessa. Kulttuuripääkaupunkivuosi ja elokuvakuvausryhmät ovat hyviä esimerkkejä tästä.

Silti kaupungilla on vielä tehtävää, jotta Turku nousee muiden eurooppalaisten matkailukohteiden tasolle matkailuystävällisyydessään

Turku on maantieteellisen muotonsa ja maastonsa vuoksi erinomainen pyöräilykaupunki. Lähes kaikki päänähtävyydet ovat jokirannan pyöräilyreittien varrella. Tästä syystä Turkuun tulisi saada helppokäyttöinen ja edullinen kaupunkipyöräjärjestelmä, jota turistit ja kaupunkilaiset voisivat hyödyntää. Mallia voisi ottaa Helsingin ”Alepapyöristä.”

Nykyisellään kaupungin linja-autoihin turvautuvat ruotsalaisturistit ovat usein vailla bussilipun ostamiseen tarvittavia euroja. Pankkikortilla maksaminen ei onnistu Föli-busseissa, eikä mobiililippu toimi ulkomaalaisilla puhelinliittymillä.

Tämän takia tulisi kaupungin joko neuvotella Automatia Pankkiautomaatit Oy:n kanssa siitä, että käteisautomaatti saataisiin taas satamaan tai, kehittää muu toimiva ratkaisu lippujen ostamiseen. Mahdollisia vaihtoehtoja voisi olla vaikkapa lippuautomaatti tai lipunmyynti satamien infotiskeillä.

Sekä turistien, että meidän kaikkien muidenkin viihtyvyyden parantamiseksi kaupungin tulisi voimakkaasti puuttua etenkin kesäisin tapahtuvaan julkiseen virtsaamiseen keskustassa. Ongelmaa ei tule ratkaista sakottamalla tai rankaisemalla (siihen kaupungilla ei ole toimivaltaa), vaan tarjoamalla enemmän julkisia käymälöitä kaupunkilaisten käyttöön.

On tärkeää, että kaupunki on omatoiminen kyseisen ongelman ratkaisussa. Turussa tapahtuvasta julkisesta virtsaamisesta kärsimme nimenomaan me turkulaiset itse.

Turun nuorisovaltuuston puolesta

Puheenjohtaja

Alexis Vartiainen

  1. varapuheenjohtaja

Alina Heywood

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: