Terroritekoja voidaan estää

Kotikaupungissani Manchesterissa tapahtui viime viikolla pommi-isku Ariana Granden keikan jälkeen. Olen tiistaista saakka miettinyt tapahtunutta ja olen ollut surullinen, suuttunut, ihmeissäni ja minua on harmittanut. Iskussa kuoli seitsemän ihmistä, nuorin uhri oli 8-vuotias. Voin pahoin ajatellessani tätä.

 

En ymmärrä miten näin on päässyt käymään: reput tulisi tarkistaa kunnolla ennen sisäänpääsyä, eikä keikkapaikalle sisään tulisi päästää ketään keikan päätyttyä. Koen, että tämä iskun olisi voitu estää monella tapaa.

 

Iskun tekijä oli 22-vuotias libyalaistaustainen nuori, joka oli radikalisoitunut, ja jolla oli ongelmia koulun kanssa. On sanottu, että hänellä oli vaikeuksia sopeutua eurooppalaiseen elämäntyyliin. Hänen luokkakaverinsa olivat ottaneet yhteyttä terrorismin vastaiseen puhelinpalveluun kertoakseen viranomaisille hänen ääriajattelustaan, muttei asialle tehty mitään.

 

Radikalisoitumista on estettävä ja sen ehkäisemiseksi on tehtävä enemmän työtä Suomessa ja Euroopassa. Parempaa kotouttamista, enemmän ennaltaehkäisyä ja rohkeaa puuttumista tarvitaan. Henkilö, joka on radikalisoitunut, ei voi hyvin. Radikalisoituminen on selkeä avunhuuto. Viranomaisten tulee ottaa vihjeet vakavasti, ja ryhtyä toimimaan näitä tultuaan.

 

Näissä tilanteissa on tärkeintä on, ettei anneta pelolle valtaa. On ollut ihailtavaa nähdä, miten kansa on kokenut yhtenäisyyden tunnetta iskun jälkeen. Kuningatar Elisabeth II on käynyt Manchesterissa sairaalassa tervehtimässä iskussa vahingoittuneita ja yli viisi miljoonaa puntaa on kerätty uhrien perheille. Lisäksi ihmiset ovat lahjoittaneet ruokaa, vaatteita ja verta todella paljon. Rakkaus aina voittaa.

IMG_5360

Kuvassa minä 3-vuotiaana Manchesterissa. Tällaisena haluan tämän kaupungin muistaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: