Minun Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on timanttista edunvalvontaa tekevä ja näkyvä

Tulevien viikkojen aikana tulen julkaisemaan blogikirjoituksia, joissa teen nostoja omasta visiostani Suomen Nuorisovaltuustojen Liitosta. Visio löytyy osoitteesta: bit.ly/alinannuva

Tässä blogissa käsittelen visiosta teemoja: Timanttista edunvalvontaa tekevä ja Näkyvä

 

Liittomme toimintasuunnitelmaan on kirjattu liiton edunvalvonnasta ja viestinnällisistä tavoitteista paljon, esimerkiksi tavoitteita on seuraavanlaisia: Edunvalvontaviestintä on rohkeaa (2.4.4) ja Liitto osallistuu ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun (5.4.1.1). Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi esitellään toimenpiteinä esimerkiksi: Ajankohtaisten kysymysten seuraaminen ja niihin kantaa ottaminen esimerkiksi lausuntojen, tiedotteiden ja mielipidekirjoitusten kautta, Huipputapaamisesta kannanoton julkaiseminen, sekä Liiton sosiaalisen median kanavissa nopeasti toimialaan liittyvään yhteiskunnalliseen keskusteluun reagoiminen.

 

Tämän vuoden aikana liitto ei ole ottanut kantaa suuriin asioihin, vaikka aihetta olisi kyllä ollut. Kun oli uhka siitä, että maakuntavaalit olisivat tulleet neljän kuukauden varoitusajalla, toimistolla valmisteltiin aiheesta kannanotto, sillä maakuntavaalien ja -uudistuksen aikataulu vaikuttaa suuresti liittomme jäseniin. Vaikka teksti oli pitkään valmis ja julkaisukunnossa, sitä ei ikinä julkaistu. Liitto ei myöskään koskaan lausunut ministeriölle uudesta arpajaislaista, vaikka se liittyy suoraan liiton rahoitukseen ja siihen kannustettiin Allianssin suunnalta. Yhteiseen kannanottoonkin lähdettiin vain, koska kaikki muutkin nuorisojärjestöt olivat jo lähdössä. Liiton johdon tahto on ollut, ettemme ota näihin asioihin ainakaan suuresti kantaa.

 

Nopealla googlauksella huomaa sen, ettei meidän liitosta ole kirjoitettu oikeastaan mitään valtamedioissa yli vuoteen. Paikallislehdissä on ollut mainintoja uudesta liittohallituksesta ja tulevasta ylimääräisestä liittokokouksesta, mutta muuten meistä ei ole kuulunut mitään. Meihin verrattavissa olevat nuorisojärjestöt ovat onnistuneesti tehneet hienoja avauksia ja ottaneet tilaa itselleen yhteiskunnallisessa keskustelussa. Monille ihmisille emme ole välttämättä edes enää olemassa, kun meistä ei kuulu.

 

Jotta voisimme olla varteenotettava keskustelija nuorisopoliittisella kentällä, meistä tulisi ehdottomasti kuulua. Liiton tulee toteuttaa toimintasuunnitelmaa ja julkaista kannanottoja, antaa lausuntoja ja tehdä rohkeita avauksia sosiaalisessa mediassa. Puheenjohtajan tulisi liiton äänitorvena varmistaa, että näin tapahtuu poikkeuksetta.

 

Liittomme kaipaa selkeitä edunvalvonnallisia linjoja. Asiantuntijoillemme on annettava vapaus ja valta valmistella sekä julkaista liiton tavoiteohjelman mukaisia kannanottoja ja lausuntoja. Emme voi jatkaa vain hiljaa.

 

Mitä järkeä on liitossa, jonka ääni ei kuulu yhteiskunnassa?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: