Minun Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto on demokraattinen ja reilu

Tulevien viikkojen aikana tulen julkaisemaan blogikirjoituksia, joissa teen nostoja omasta visiostani Suomen Nuorisovaltuustojen Liitosta. Visio löytyy osoitteesta: bit.ly/alinannuva

Tässä blogissa käsittelen visiosta teemoja: Demokraattinen ja Reilu

 

Siitä lähtien, kun ylimääräinen liittokokous tuli jäsenistön tietoon, liitossamme on käyty keskustelua. Luonnollisesti. Keskustelun, toisinaan jopa kampanjoinnin, luonne on kuitenkin ollut aivan erilaista kuin missään muissa vaaleissa, jossa olen ollut äänestäjänä tai ehdokkaana. Viimeisen kahden kuukauden aikana on käyty todella likaista taistelua Suomen Nuorisovaltuustojen liitossa. Muiden kampanjoiden keskeiset henkilöt ovat soitelleet ja kiertäneet Suomea tapaamassa nuvalaisia ‘ihan muissa asioissa.’ Näissä tapaamisissa on kuitenkin keskusteltu liiton nykyisestä tilanteesta ja esimerkiksi vihjailtu sitä, että minä olisin järjestämässä ylimääräistä liittokokousta, koska haluan ainoastaan valtaa. Sen voin kyllä sanoa, että on helpompia keinoja nousta liiton johtoon kuin ylimääräisen liittokokouksen järjestäminen ja kaksien vaalien käyminen. Kynnys lähteä järjestämään ylimääräistä liittokokousta jäsenistön antamalla mandaatilla on ollut hyvin korkea, eikä tämä päätös ollut missään vaiheessa helppo tehdä. Haluan nähdä suuria muutoksia liiton toimintatavoissa, ja uskon, että olisin oikea henkilö niitä muutoksia johtamaan.

Kiertämisen ja vihjailun lisäksi on perustettu keskusteluryhmiä, joissa on sovittu jäsenistön ja liittohallituksen provosoinnista, sekä on sovitusti tehty esimerkiksi ylimääräisen liittokokouksen tilasta ongelma. Tilan hinnasta on kerrottu vääriä tietoja, ja on yritetty saada liittohallituksen jäsenet, jotka ovat ylimääräisen liittokokouksen järjestämisen takana, huonoon valoon. Näissä keskusteluryhmissä on myös kiertänyt meemejä, jossa kritisoidaan minua ja verrataan suoraan nykyiseen puheenjohtajaan. Alla yksi kuvista, joka julkaistiin ennen kuin olin edes asettunut ehdolle.

WhatsApp Image 2018-07-24 at 20.07.38

Tämä ei ole minusta kovin tervettä järjestölle, jossa kasvatetaan maamme tulevia poliitikkoja. Liittomme pitäisi toimia malliesimerkkinä siitä, miten järjestöt toimivat ja kuinka käydään rehdit vaalit. Meidän esimerkkimme voi muovata Suomen vaalikulttuuria tulevaisuudessa. Haluan edistää rehtiä vaalikamppailua, joka ei perustu toisen mollaamiseen. Asioista pitää pystyä keskustelemaan, se on demokratian ydin. Kuitenkaan keskustelu ei yksinään riitä, on nimittäin iso ero kuulemisella ja kuuntelemisella. Keskustelun tulee siis olla aitoa. Nyt sen sijaan ideoitani varapuheenjohtajana on torpattu heti kättelyssä sanomalla, että saat tuoda ideasi esille, mutta ei tämä kuitenkaan mene läpi äänestyksessä. Jotkut vaikeat asiat ovat siis jääneet käsittelemättä, sillä näistä ei olla haluttu edes keskustella.

Vaikken vaalilupauksia yleensä tykkää tehdä, tämän asian voin teille nuvalaisille luvata: En tule soittamaan kellekkään jäsenelle vastoin tahtoaan, enkä tule viemään ketään kahville ‘muissa asioissa.’ Minulla ei yksinkertaisesti ole resursseja lähteä kiertämään Suomea, enkä näe, että se on reilua tavata jäseniä liiton asioissa ja käydä tällä tavalla vaalikampanjaa.

Minusta on kuitenkin tärkeää, että keskustelua käydään näissä vaaleissa, ja siksi, kuten viime vuonna minulla on käytössä Sarahah, jossa minulta voi anonyymisti kysyä kysymyksiä tai vaikkapa lähettää terkkuja. Tulen vastaamaan Sarahahissa esitettyihin kysymyksiin joka perjantai ylimääräiseen liittokokoukseen saakka. Kysymyksiä pääset esittämään tästä.

Se suunta, johon liittomme on tällä hetkellä menossa, ei ole lainkaan tervettä eikä hyväksyttävää. Tämä ei voi jatkua näin. Pääset mukaan rakentamaan demokraattisempaa sekä reilumpaa liittoa liittymällä minun tukiryhmään. Se onnistuu tästä!

Vaikka minulla on anonyymi lomake käytössä, minulle saa ehdottomasti soitella ja laittaa viestiä! Mielelläni keskustelen vaaleista ja liitosta puhelimessa, viestitse tai kahvin äärellä. Jos siis haluat keskustella kanssani, laita viestiä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: